maandag 24 augustus 2015

Geants des Ardennes, KOMmetjes en PR's

Vrijdag vertrokken naar 's Gravenvoeren om daar 's middags alvast wat kilometers te maken ter voorbereiding op de 113 kilometer variant van de Geants des Ardennes op de volgende zaterdag.

Heerlijk gefietst onder prachtige omstandigheden in prettig gezelschap.

Bijna 60 km met zo'n 800 hoogtemeters onder andere verzameld via Les Waides, een pittige klim die ik in de Klimclassic al 2 keer ben gepasseerd.

Het verblijf daarna in Hotel de Kommel was zeer prettig. Was daar gebruik gemaakt van Apfelstrudel dan was het wat mij betreft alleen al op het onderdeel presentatie uitgedraaid op een ruime 9,5.

Jammer dat het ontbijt pas kon worden genuttigd vanaf 08:00 uur alhoewel dat de nachtrust wel ten goede is gekomen. Dat was zeker prettig omdat ik de nacht ervoor pas om half drie in bed lag na een bezoek aan SAIL.

Wat laat gestart derhalve in Angleur waar het ook zoeken was naar een parkeerplaats voor de auto. Het mooie weer had kennelijk veel deelnemers doen besluiten om ter plekke in te schrijven.

Een mooie maar pittige tocht waarvan met name het deel tot aan de eerste ravitaillering de nodige inspannende klimmen kende waaronder de Côte de Chambralles die pieken kent tot 15% en de Côte de Niaster die tot 11% gaat maar wel 2,7 km lang is met een gemiddelde van 8%.

Het warme weer noopte tot veel vochtinname. Na een klein dipje zo tussen de 40 en 50 km maar na de eerste ravitaillering ging het echter opperbest. Heerlijk gefietst. Hopen dat het tijdens Climbing for Life in de Vogezen net zo gaat.

De enigszins gevreesde beklimming over de Mur de Strivay, vanwege de naam, viel mee. Ook het aantal door de organisatie opgegeven aantal hoogtemeters viel mee: geen 2400 maar zo rond de 2000.

Wel geleerd dat je na het finishen je fietscomputer weer moet uitzetten. Doe je dat niet, vergeten dus, scoor je in de auto het ene PR na het andere en ben je op heel veel plaatsen King of the Mountain.

https://connect.garmin.com/modern/activity/875936799

https://connect.garmin.com/modern/activity/872721631

Geen opmerkingen:

Een reactie posten